Sitede Ara
TAŞ KLİNİK

Burun Estetiği (Rinoplasti)

TAŞ KLİNİK

Burun Estetiği (Rinoplasti)

Burun estetiği ameliyatı (rinoplasti) burunda ortaya çıkan şekil bozukluklarını ya da nefes alamama gibi probemleri ortadan kaldırma amacıyla gerçekleştirilir. Kozmetik ve fonksiyonel rinoplasti olarak iki kısımda gerçekleştirilir. Diğer bir adıyla septorinoplasti olarak bilinen burun estetiği nefes alma problemlerine çözüm olurken burnunuzun dış görünüşünü düzeltme amacıyla da uygulanır. Septo burun içi kısmı, rino burnun dış kısmına, plasti ise şekil vermek anlamlarını taşımaktadır. Septorinoplasti adından da anlaşılacağı üzere burunun iç ve dış kısmını şekillendirerek yeni bir görünüme kavuşması işlemidir. Bunun yanında burun estetiği nefes alma problemlerinin çözümünde etkili olan ve daha rahat nefes almamıza olanak tanıyan uzman bir burun estetik tarafından değerlendirilen ve simülasyon programıyla test edilen operasyondur.

Burun Estetiğinde Klinik  Başarısı

Burun estetiğinin başarısı seçmiş olduğunuz kliniğe göre de değişkenlik gösterir. Seçmiş olduğunuz klinikte ki cerrahların uzmanlığı  fazlasıyla önemlidir.  Burun estetiğinde başarı elde etmek adına burun estetiği cerrahınıza ayrıyetten cerrahınızın uyguladığı ameliyat öncesi planlama fazlasıyla önem arz eder. Yapılan planlamayla hem ameliyatın başarısı artar hem de hasta memnuniyeti. Oldukça önemli olan burun estetiği kliniği seçiminde dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Bu noktalar;

  • Klinikte çalışan estetik cerrahın sektördeki deneyimi ve buna bağlı oluşan uzmanlığı.
  • Kliniğin hijyenik olması
  • Klinikte çalışan estetik cerrahın bu konudaki yeteneği.
  • Klinikte çalışan estetik cerrahın size güven vermesi.
  • Klinikte kullanılan son teknoloji makinalar
  • 7/24 ulaşılabirliği

Burun estetiği klinik tercihinde bulunurken aceleci davranmamanız gerekmektedir. Seçmiş olduğunuz kliniğin sektördeki geçirmiş olduğu süreç, hizmet alan danışanların memnuniyeti bu noktada fazlasıyla önemlidir.

Burun Estetiği Uygulanan Teknikler

Burun estetiği operasyonunda kullanılan iki teknik bulunmaktadır. Bu teknikler;

Açık Teknik: Açık teknik uygulaması daha çok burun ucu problemleri, şekil bozukluğu, ileri derece kemik eğriliği bulunan hastalara uygun bir tekniktir. Bu teknikte en büyük avantaj görüş açısının geniş olmasıdır. Burunda yer alan tüm kemik ve kıkırdak yapısı tamamen görünmektedir. Açık burun estetiğinde operasyonunda kesi işleminin yer alması açık tekniğin tercih edilmemesinde büyük etkendir.  Burun estetiği cerrahının el becerisine göre iz bırakmayan bir tekniktir.

Kapalı Teknik: İzsiz burun ameliyatı olarak da bilinen kapalı teknik, daha çok burnun küçültülmesi, burun sırtındaki tümseklerin giderilmesi, burundaki yamuklukların düzeltilmesi gibi sorunlarda tercih edilir.  Kapalı burun estetiği genel anestezi kullanılarak gerçekleşmektedir.  Operasyon süreci 2- 4 saat sürebilmektedir. Açık burun estetiğine oranla yan etkileri daha azdır. Aynı zamanda iyileşme süreci daha kısa ve daha rahattır.

Burun Estetiği Öncesi ve Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Burun Estetiği Öncesi

Hasta burun ameliyatı öncesinde hayatında bazı değişiklikler gerçekleştirmektedir. Bu değişiklikler;

  • Sigara kullanan hastaların sigarayı bırakması gerekmektedir
  • Bitki çayı ve alkol gibi içeceklerden uzak durulmalıdır.
  • Kan sulandırıcı ilaç kullanılmamalıdır.
  • Yaz aylarında ameliyat olacak hastaların yüzünü güneş ışınlarından korunması gerekmektedir.
  • Doğru beslenme iyileşmeyi hızlandıracağından bu dönemde; meyve, sebze, tahıl ve protein bakımından zengin beslenilmeli ve vitamin takviyesi kullanılmalıdır.
Burun Estetiği Sonrası

Burun estetiği sonrası iyileşme süreci 3 döneme ayrılmaktadır. İlk haftayı kapsayan dönem erken dönem, Orta dönem ilk 2 ay, geç dönem ise ilk 1 yılı kapsamaktadır. Burun estetiği sonrası iyileşme süreci 1 yıldır. Bu 1 yıllık sürecin ilk haftası beslenme alışkanlığımıza ayrıyettan ağır iş yapmamaya özen gösterilmelidir. Daha çok yumuşak gıdalar tüketilmeli soğuk ve sert gıdalardan uzak durulmalıdır. Ameliyat öncesi bırakılan sigarayı ameliyat sonrası da kullanmamanız gerekmektedir. Daha çok protein bakımından zengin gıdalar tüketebilirsiniz. İlk 6 hafta spor yapılmamalı, 6 haftadan sonra yürüyüş yapabilir, 8 hafta sonrasında spor yapabilirsiniz. Yine bu durumlar doktorunuz kontrolünde iyileşme durumunuza göre karar verilmelidir.

Burun Ameliyatı Nasıl Uygulanır?

İlk olarak burun estetik doktorumuz tarafından hastanın yüz analizi yapılarak; cilt kalitesi, kalınlığı, kıkırdakların gücü ve ameliyattan sonra herhangi bir nefes alma sorununa neden olmamak için hava yolu açıklığı değerlendirilir. Hasta detaylı muayeneden geçerek simülasyon programı gerçekleştirilir. Simülasyon programıyla beraber hastaya en uygun teknik ve burun yapısı belirlenir. Burun estetiği operasyonu hasta anestezi altındayken gerçekleştirilir. Burun estetiği operasyonu burun estetiği cerrahınız ve hastaya bağlı olarak 2-4 saat sürebilmektedir.

Burun estetiği ameliyatında en önemli sonucu alabilmek için operasyon öncesi hasta kapsamlı bir muayeneden geçmelidir. Ameliyat öncesi vücudun hazır olması önemlidir. Bu yüzden belli başlı testler yapılır. Simülasyon programıyla hastaya en uygun teknik belirlenir. Bu süreçte herhangi bir kullandığınız ilaç, alerji durumunuz kesinlikle ameliyat öncesi doktorunuza belirtmeniz gerekmektedir. Bu aşamada size en uygun burun şekline karar verilir ve ortaya çıkabilecek olası sonuç sizinle paylaşılır. 

🩺 Ameliyat İsmi Burun Estetiği (Rinoplasti)
👨🏻‍⚕️ Ameliyat Tekniği Kapalı ve Atravmatik Teknik
⏱️ Ameliyat Süresi 2 – 4 Saat
💉 Anestezi Türü Genel Anestezi
❤️‍🩹 Tam İyileşme Süresi 2 – 12 Ay
🪙 Ameliyat Fiyatı İletişime Geçin
TAŞ KLİNİK

Burun Estetiği

Rinoplasti, burun şeklinin düzeltilerek hastanın yüzüne en uygun burun yapısının yapılması için gerçekleştirilen cerrahi işlemdir. Burundaki kemer görünümü, burun düşüklüğü, burun - alın arasındaki ya da burun - dudak arasındaki açının düzeltilmesi, burun genişliği, burun kırılmaları gibi deformasyonlar ve burundaki asimetrik sorunların giderilmesinde uygulanmaktadır.

18 yaşını doldurmuş ve cerrahi müdahaleye engel herhangi bir sorunu bulunmayan herkes burun estetiği yaptırabilir.

Burun estetiği operasyonu kalıcı bir uygulama olup, etkisini ilk 1 yılda gösterir.

Burun estetiğinin herhangi bir zararı olmayıp, bazı yan etkileri bulunmaktadır. Bu yan etkiler; yara izi, ağrı, şişlik, burunda meydana gelen hissizlik olarak sıralanabilir.

Burun estetiği fiyatları birçok faktöre göre kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. Detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Tüm Hizmetler için

Bizimle İletişime Geçiniz.

Form Image