Sitede Ara
TAŞ KLİNİK

KOZMETİK DİŞ HEKİMLİĞİ

TAŞ KLİNİK

KOZMETİK DİŞ HEKİMLİĞİ

Kozmetik diş hekimliği ya da diğer bir adıyla estetik diş hekimliği, dişlerin sağlıklı olmasını sağlayarak daha güzel bir görünüme kavuşmanıza olanak tanır. Kozmetik diş hekimliği, uygulamaları ile daha parlak ve güzel görünümlü dişler, daha mükemmel bir gülümsemeye sahip olabilirsiniz. Daha sağlıklı ve temiz gözüken dişler kişinin kendisine olan saygı ve güveni de artmaktadır.

       

Diş Temizliği

Ağız ve diş sağlığının korunabilmesi için düzenli olarak ağız bakımı yapılmalıdır. Düzenli olarak gerçekleşmeyen ağız ve diş bakımı sonrası dişlerde diş taşı ya da lekelenmeler meydana gelebilir. Oluşan lekeler ve diş taşlarının giderilmesi için TAŞ Klinik kozmetik diş hekimliği bölümüne başvurulmalıdır. Dişlerde oluşan bu sorunların nasıl bir tedavi gerektirdiği konusunda diş hekimlerine danışılarak, diş hekimi tarafından muayene edilmelidir. Uzman diş hekimi tarafından yapılan medikal diş temizliği ile diş yüzeyinde bulunan plaklar ve tartarlar temizlenir. Diş minesine herhangi bir zararı bulunmayan diş temizliği ile tartar ve plaklar temizlenerek dişleriniz temiz ve pürüzsüz bir görünüme kavuşması amaçlanır.

Diş Beyazlatma (Bleaching)

Diş beyazlatma yöntemi (bleaching), çeşitli nedenlerden dolayı sararan ya da koyulaşan dişlerin rengini beyaz rengine kavuşturarak ,dişlerin daha sağlıklı ve güzel görünmesi amacıyla diş hekimleri tarafından uygulanan yöntemdir. Dişlere herhangi bir zararı bulunmayan diş beyazlatma (bleaching) yöntemi hızlı, güvenilir ve etkili bir yöntemdir. Beyazlatma işlemi ile dişlerin koyulaşmasına neden olan etkenler dişlerin yapısından uzaklaştırılır. Diş beyazlatma yönteminde amaç, dişlere daha sağlıklı ve estetik bir görünüm sağlamaktır.

Diş Çekimi

Diş çekimi tedavisi, uzman diş hekimi tarafından uygulanan, tedavisi mümkün olmayan dişlerin cerrahi ya da cerrahi olmayan müdahale ile dişin kemikteki yerinden ayrılması işlemidir. Diş çekimi işlemi, herhangi bir nedenden dolayı iyileştirilemeyecek kadar hasar görmesi sonucu gerçekleşmektedir. Bu nedenle erken teşhis diş kaybını önlemek adına oldukça önemlidir. Diş çekimi işlemine geçmeden önce yapılacak bölgeye lokal anestezi uygulanmalıdır.. Daha sonra lokal anestezinin sağladığı uyuşukluk kontrol edilir. Yeterli uyuşukluk sonrası çekim işlemi gerçekleştirilir. Diş çekimi işlemi kişinin diş yapısına göre değişiklik gösterir ortalama 20 dk sürmektedir.

Diş Dolgusu

Diş dolgusu; çürümüş, kırılmış, herhangi bir şekilde zarar görmüş dişlerin yeniden restore edilme işlemidir. Lokal anestezi altında gerçekleşen diş dolgusu işleminde ilk olarak dişteki çürükler temizlenir. Çürüklerin temizlenmesi ardından oluşan boşluk dolgu malzemesi ile doldurulur. Uygulanan dolgunun diğer dişlerle uyumu kontrol edilir. İşlem süresi dolgu yapılacak diş sayısına göre değişiklik göstermektedir. Diş dolgusu ile amaç; zarar gören dişi sağlığına kavuşturmaktır.

Kanal Tedavisi

Endodonti tedavisi olarak bilinen kanal tedavisi, enfekte olmuş ya da çürümüş olan dişin sert dokusunun içindeki kök kanal adı verilen özün (pulpa) çıkarılarak diş dezenfekte edilir, ardından tekrar dolgu işlemi ile kapatılır. Dişlerin kök ucuna kadar uzanan pulpada; sinirler, kan damarları ve bağ dokusu bulunur. Bir dişin siniri ya da pulpası zarar gördüğü takdirde, doku parçalanır ve bakteriler pulpanın içine girerek burada çoğalmaya başlar. Tedavi edilmediği takdirde, çoğalan bakteriler enfeksiyona ve diş apsesine neden olur. Diş kaybına kadar ilerleyen noktada kanal tedavisi uygulanarak dişin kurtarılması sağlanır.

Tüm Hizmetler için

Bizimle İletişime Geçiniz.

Form Image